Hälsporre - Massor med fakta om hälsporre

Sjukgymnastik mot hälsporre

Sjukgymnastik mot hälsporre

Det finns många olika övningar som du kan göra för att försöka avhjälpa en hälsporre. Det är viktigt att övningarna görs på rätt sätt men även att man har kontinuitet i övningarna.

Det första man ska göra om man har börjat få problem med en hälsporre är att ta kontakt med en sjukgymnast eller som du kallas fysiolog. Även en del naprapater är duktiga på hälsporrar.

De övningarna man brukar få börja med för att behandla hälsporren finns beskrivna kortfattat nedan.

Sjukgymnastik i sängen

Ofta kan de första stegen vara de mest smärtsamma för hälsporren på dagen. Dessutom ger dessa lätt upphov till förvärrad inflammation av hälsporren. Ett sätt att undvika det är att ligga kvar i sängen hela dagen!

För alla oss som inte vill, kan eller får ligga kvar är det stretching redan i sängen som gäller har att förbättra läkningen av hälsporren. Det mest effektiva sättet är att börja sträcka på vadmuskeln genom att med raka ben dra tillbaka tåna. Om inte heller du når tåna på morgonen kan det vara bra att ha ett band, en handduk eller ditt bälte vid sängen som du lägger kring de främre tramdunorna och drar tillbaka tårna. Dra så mycket du orkar och tål i 30 sekunder, vila 30 sekunder och upprepa proceduren 5-6 gånger.

Detta gör att din dag och din hälsporre bli mycket bättre.

Stretching av fotsulan

Det går utmärkt att försöka stretcha bort hälsporren genom stretching av foten men det fungerar oftast mer som lindring är som varaktig behandling. Bock är detvärt att prova.

Rulla på en rund trästav

Detta är en metod som påminner om stötvågsbehandling men som man kan göra hemma. Syftet är att öka blodcirkulationen och då förbättre läkprocessen av hälsporren samt slå sönder felläkt vävnad. Mer om denna mycket bra övning finns på Rundtav mot hälsporre.

Video om sjukgymnastik mot hälsporre

Det finns många övningar som motvärkar och lindrar hälsporrar.Sjukgymnaster mot hälsporrar

Det finns många legitimerade sjukgymnaster som har lång erfarenhet av hälsporrar eftersom det är en vanlig åkomma.


Hjälp vid hälsporre

Mer fakta om hälsporre och behandlingar av hälsporrar hittar du är.


Meny - Hälsporre
Till förstasidan på www.halsporre.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeBehandlingStötvågNyheter