Hälsporre - Massor med fakta om hälsporre

Skor vid hälsporre

Skor vid hälsporre

Dåliga skor kan visa sig 10 år senare i form av en hälsporre som kan ta mycket lång tid att bli av med. När du väl har fått hälsporren kan det var problem med att hitta skor som är tillräckligt mjuka och stödjande.

Varje gång du köper som ska du först trycka i skon mitt under hälen. Om inte innersulan sviktar 5 mm ska du direkt lägga bort skon och titta på en annan eftersom skon kan ge dig fortproblem som t.ex. hälsporre eller uttrampad fettkudde. Skon ska dessutom ha bra stöd runt hälen så att inte hela kroppsvikten hamnar mitt under hälen.

Inneskor

Inneskor vid hälsporre Många tänker sig för och köper bra skor att gå med utomhus men sanningen är att en stor del av tiden vi går eller står gör vi i det egna hemmet. Att gå barfota eller i enkla strumpor kan vara helt förödande för hälen och ge upphov till hälsporrar som blir långvariga. rekommenderat är att du har inneskor, sandsler eller tofflor som du använder i hemmet och ett alternativ är att ha hälsporrestrumpor och har inbyggd dämpning i hälen.

Alternativa inneskor

De alternativa inneskor som finns för dig med hälsporre eller för dig som vill undvika hälsporre är:

  • Badskor
  • Slip-In
  • Tofflor
  • Ullskor
  • Sandaler
  • Sportskor
  • Walkingsko

Bra butiker för skor

Det finns en del butiker som helt har specialiserat sig på skor av hög kvalité för se som har problem med fötterna som t.ex. hälsporre eller hallux valgus. Den bästa butiken på nätet är Min Fot som har mängder med fotriktigas skor och tofflor. Priserna är dock högre på dessa riktigt bra skor än de du hittar på ICA Maxi.


Hjälp vid hälsporre

Mer fakta om hälsporre och behandlingar av hälsporrar hittar du är.


Meny - Hälsporre
Till förstasidan på www.halsporre.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeBehandlingStötvågNyheter